Оюу толгой уурхай усны менежментээрээ дэлхийд дээгүүр ордог гэдгийг та бүхэн дуулсан байх. Яг юу нь онцгой болохоор ингэж үнэлэгдэв?
Усны менежментийн 2 нууц жор
- 150-400 метрийн гүн дэх ус: Өмнөговийн оршин суугчдын хувьд ундны усаа 5-15 метрийн гүнээс авдаг бол Оюу толгой уурхай 150-400 метрийн гүн дэх усыг ашигладаг байна. Энэ ус нь ундны уснаас 3-4 дахин эрдэсжилттэй тул ахуйд хэрэглэх боломжгүйн дээр ундны уснаас 250 метр хүртэлх зузаан шаврын үеэр зааглагдсан учир ундны усны нөөцөд нөлөөлөхгүй аж.
- Гүний усыг 87% дахин ашигладаг: Ийнхүү 150-400 метрийн гүнээс гаргаж авсан усыг дахин ашиглаж буй нь Оюу толгойн усны менежментийн бас нэг онцлог юм. Ингэхдээ хаягдал усыг эргүүлэн татах систем ашиглахын зэрэгцээ, шүүрсэн, автомашин угаасан, ахуйн бохирдсон, хөргөлтөд ашигласан усыг 100% дахин ашигладаг байна.
Ийм гүнээс ус гаргаж авна гэдэг нь амар ажил биш ч дахин ашиглах бүхий л боломжийг эрж хайж, бодит ажил хэрэг болгожээ. Тэдний энэхүү сайн туршлагыг яагаад бусад ААН, үйлдвэрлэл эрхлэгчид хэрэгжүүлээд үзэж болохгүй гэж.
Сэтгэгдэл
Та сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууныг баримтална уу. Ёс бус сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Мэдээний сэтгэгдэлд lemonpress.mn хариуцлага хүлээхгүй.